Izjava o zasebnosti


Pulmovita se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno uporabo portala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto Pulmovita ter določa zbiranje in uporabo podatkov. Z uporabo spletnega mesta Pulmovita soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Zbiranje osebnih podatkov

Pulmovita zbira osebne prepoznavne podatke, kot so e-poštni naslov, ime, domači ali službeni naslov ali telefonska številka. Pulmovita zbira tudi anonimne demografske podatke, ki jih ni mogoče povezati z vami, kot so poštna številka, starost, spol in hobiji.

Portal Pulmovita samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi napotitvenih spletnih mest. Pulmovita te informacije uporablja za izvajanje storitve, za ohranjanje kakovosti storitve in za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta Pulmovita.

Ne pozabite: če neposredno razkrijete prepoznavne ali občutljive podatke na javnih oglasnih deskah portala Pulmovita, lahko te podatke zbirajo in uporabljajo tudi drugi. Opomba: Pulmovita ne prebira vaše osebne spletne komunikacije.

Pulmovita vas poziva, da preberete izjave o zasebnosti spletnih mest, ki jih obiščete s portala Pulmovita, da boste razumeli način zbiranja, uporabe in skupne rabe vaših podatkov na teh spletnih mestih. Pulmovita ne odgovarja za izjave o zasebnosti ali drugo vsebino na spletnih mestih izven spletnega mesta Pulmovita in družine spletnih mest Pulmovita.

Uporaba osebnih podatkov

Pulmovita zbira in uporablja vaše osebne podatke za pravilno izvajanje spletnega mesta Pulmovita in ponujanje zahtevanih storitev. Pulmovita vas z osebnimi prepoznavnimi podatki tudi obvešča o drugih izdelkih ali storitvah, ki so na voljo na spletnem mestu Pulmovita in pridruženih spletnih mestih. Pulmovita lahko stopi v stik z vami, ko izvaja mnenjske raziskave o trenutnih storitvah ali morebitnih novih storitvah, ki bodo morda na voljo.

Pulmovita ne prodaja in ne daje v najem ali zakup svojih seznamov strank drugim podjetjem. Pulmovita lahko občasno stopi v stik z vami v imenu zunanjih poslovnih partnerjev v zvezi z določeno ponudbo, ki bi vas utegnila zanimati. V teh primerih vaših osebnih prepoznavnih podatkov (e-pošta, ime, naslov, telefonska številka) ne posreduje drugemu podjetju. Portal Pulmovita lahko podatke izmenja z zaupanja vrednimi partnerji, ki mu pomagajo pri izvajanju statistične analize, pošiljanju e-pošte ali navadne pošte, ponujanju podpore strankam ali urejanju dostave. Vsem tem drugim podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke v druge namene, razen za zagotavljanje teh storitev portalu Pulmovita; poleg tega morajo ohraniti zaupnost teh podatkov.

Pulmovita ne uporablja ali razkriva občutljivih osebnih podatkov, kot je rasa, vera ali politična pripadnost, brez vašega izrecnega dovoljenja.

Pulmovita sledi spletnim mestom in stranem, ki jih obiskovalci obiščejo znotraj portala Pulmovita, in tako ugotovi, katere storitve portala Pulmovita so najbolj priljubljene. S temi podatki portal Pulmovita ponuja prilagojeno vsebino in oglase za stranke, ki pokažejo, da jih zanima določeno področje.

Spletna mesta Pulmovita vaše osebne podatke brez opozorila razkrijejo le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za:
(a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki na portalu Pulmovita ali mestu;
(b) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine portala Pulmovita;
(c) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov portala Pulmovita ali javnosti.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto Pulmovita vam s piškotki pomaga prilagoditi spletno vsebino. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na vaš računalnik postavi naš strežnik spletnih strani. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni vam, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za vas.

Eden od prvotnih namenov piškotkov je, da vam pomagajo prihraniti čas. Namen piškotka je, da spletnemu strežniku sporoči, da ste se vrnili na določeno stran. Če npr. prilagajate strani portala Pulmovita ali se registrirate na spletnem mestu ali v storitvah portala Pulmovita, piškotek portalu Pulmovita pomaga, da se spomni vaših določenih podatkov, ko ga naslednjič obiščete. S tem je poenostavljen postopek beleženja osebnih podatkov, kot so naslovi plačnika, naslovi za dostavo itd. Ko se vrnete na isto spletno mesto Pulmovita, se lahko podatki, ki ste jih prejšnjič vnesli, obnovijo; tako zlahka uporabljate funkcije portala Pulmovita, ki ste jih prilagodili.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko svoj brskalnik po navadi nastavite tudi tako, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Če izberete zavračanje piškotkov, ne boste mogli v celoti izkusiti interaktivnih funkcij storitev portala Pulmovita ali spletnih mest, ki jih obiščete.

Varovanje osebnih podatkov

Pulmovita ščiti vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Osebne prepoznavne podatke, ki jih navedete v računalniških strežnikih, Pulmovita ščiti v nadzorovanem, varnem okolju, kjer so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ko so osebni podatki (kot je številka kreditne kartice) preneseni na druga spletna mesta, so pri tem zaščiteni s šifriranjem, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Spreminjanje te izjave

Pulmovita bo to izjavo o zasebnosti občasno posodobil, da bo odražala izkušnje podjetja in strank. Pulmovita vas poziva, da redno pregledujete to izjavo, da boste na tekočem, kako Pulmovita ščiti vaše podatke.

Podatki za stik

Pulmovita vas vabi k pošiljanju komentarjev v zvezi s to izjavo o zasebnosti. Če mislite, da portal Pulmovita ne upošteva te izjave, se obrnite na portal Pulmovita na naslovu polona.zalokar@pulmovita.si. Potrudili se bomo, da čim prej ugotovimo in odpravimo težavo.